Etusivu :: Selaa mökkejä :: Ohjeet

Ohjeet ja selitteet

Print

Lue tämä ensin – selaile vasta sitten

Olemme koonneet näille sivuille erilaisia mökkilomailuun liittyviä tietoja. Jos kuitenkin kaipaat lisätietoja näistä asioista, olemme mielellämme käytettävissäsi.

Kalastus
Loma-ajan harrastuksiin kuuluu luonnollisesti kalastus. Kalastusmenetelmästä riippumatta säännöt ovat kaikille samat. Onkiminen, pilkkiminen ja silakanlitkaus ovat jokaiselle kuuluvia yleiskalastusoikeuksia ja maksuttomia kalastusmuotoja. Viehekalastavan 18–64-vuotiaan pitää maksaa kalastonhoitomaksu, mikä oikeuttaa kalastamaan yhdellä vavalla. Muihin kalastustapoihin kuten verkko-, koukku- ja rysäkalastukseen sekä uisteluun useammalla vavalla tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi aina kalaveden omistajan lupa.

Uiminen
Koska loma-asunnot ovat vesistöjen rannalla, kuuluu uiminen ehdottomasti lomailuun. Asuntojen esittelyssä on mainittu rannan laatu, joten jokainen voi valita itselleen parhaiten soveltuvan mökin: matala hiekkaranta on paras perheille, joilla on pieniä lapsia.

Marjastus ja sienestys
Saimaan alueen puhdas luonto ja loma-asuntojen ympäristön marja- ja sienimaastot tarjoavat lomavieraille oivan tilaisuuden kerätä itse kesäherkkuja suoraan ruokapöytään tai säilöttäväksi talven varalle.

Loma-asuntojen sisustus
Näillä sivuilla esitellyt loma-asunnot ovat yksityisten ihmisten omistamia ja heidän makunsa mukaan sisustettuja. Kaikki loma-asunnot on tarkastettu. Niiden varustukseen kuuluu vuodemäärää vastaavat ruoanlaitto- ja ruokailuastiat. Vuoteissa on patjat, tyynyt ja peitot. Lomavieraiden on tuotava mukanaan lakanat, tyynynpäälliset ja pyyhkeet. Pesuaineet samoin kuin WC- ja talouspaperit eivät sisälly vuokraan.

Vuoteet
Loma-asuntojen vuoteet voivat olla kapeampia ja patjat ohuempia kuin kaupunkiasunnoissa. Alkovit, makuuparvet ja kerrossängyt ovat melko yleisiä.

Henkilömäärä
Loma-asuntoon voi majoittua enintään vuodemärää vastaava henkilömäärä. Mahdollisista vuodemäärän ylittävistä yövieraista on sovittava erikseen omistajan kanssa.

Lemmikkieläimet
Jos lomavieras haluaa ottaa lemmikkinsä mukaan, on siihen saatava loma-asunnon omistajan suostumus. Siitä on myös mainittava jo varauksen yhteydessä.

Loma-asuntojen pinta-alat
Loma-asuntojen neliömäärät ovat arvioita. Niistä voi puuttua saunan ja mahdollisen pukuhuoneen neliöt, vaikka saunatilat olisivatkin asuinrakennuksen yhteydessä. Neliömäärissä ei yleensä ole mukana kuistin, makuuparven, aitan eikä erillisen saunarakennuksen neliöitä, vaikka pukuhuone toimisi makuuhuoneena. Tarkemmat mitat selviävät pohjapiirroksista.

Juomavesi
Mikäli loma-asunnolla ei ole kaivoa eikä lähdevettä saatavana eikä loma-asunnon omistaja asu lähettyvillä, voi juomavettä hakea esim. huoltoasemilta tai kaupoista.

Käymälät
Loma-asuntojen käymälät ovat yleensä ulkokäymälöitä, jotka sijaitsevat pihan perällä. Joissakin loma-asunnoissa on kuitenkin sisä-WC, jolloin se on erikseen mainittu loma-asunnon esittelyssä.

Oma ranta, sauna ja vene
Loma-asunnot sijaitsevat yleensä aivan rannalla. Ranta-alue ja soutuvene ovat lomavieraiden käytössä. Useimpiin veneisiin voi myös kiinnittää perämoottorin. Esittelyssä on mainittu kuinka lähellä ranta on. Jokaiseen loma-asuntoon kuuluu myös sauna. Mikäli se ei esiinny pohjapiirroksessa, on kysymyksessä yleensä erillinen rantasauna.

Joissakin loma-asunnoissa voi olla yhteinen vene tai sauna toisen loma-asunnon tai sen omistajan kanssa. Siitä on kuitenkin mainittu erikseen. Rantaolosuhteet voivat muuttua esitteessä ilmoitetusta vedenpinnan nousun tai laskun takia.

Siivous
Loma-asunnon siivouksesta huolehtii lomavieras itse. Lähtöpäivänä loma-asunto on jätettävä siivottuna seuraavia lomavieraita varten. On myös muistettava, että jätteiden lajittelu on nykyisin pakollista.

Kartta
Loma-asunnon sijainti selviää loma-asunnon numeron jälkeen olevien koordinaattien avulla.

Vuokra-aika
Kesällä loma-asuntojen vähimmäisvuokra-aika on yksi viikko, ellei toisin ole mainittu; vaihtopäivä on lauantai. Muina vuodenaikoina voi neuvotella myös lyhyemmistä vuokra-ajoista, esim. viikonloppupaketeista ja muista vaihtopäivistä. Alle viikon varauksissa hintaan lasketaan mukaan tulo- ja lähtöpäivä. Loma-asunto on lomavieraiden käytettävissä tulopäivänä klo 16.00 lähtien lähtöpäivään klo 12.00 asti.

Hintakaudet
A-hinta: kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin
B-hinta: toukokuu ja kesäkuun alkupuoli sekä elokuun loppupuoli ja syyskuu

Talviasuttavissa mökeissä on yleensä A-hinta myös talvella, ellei toisin ole mainittu.

Hinnat ovat mökkikohtaisia viikkohintoja, joihin sisältyy 10% arvonlisäveroa.

8% alennus
Myönnämme 8% alennuksen vuokrahinnasta niille asiakkaille, jotka varaavat loma-asuntonsa hyvissä ajoin - ainakin 6 viikkoa ennen vuokra-ajan alkua - ja maksavat koko vuokran samalla kertaa viikon kuluessa varausvahvistuksen päiväyksestä.

LYHENTEET JA SELITYKSET:

Jokaisella mökilla on numero (esim. M523), joka tulisi ilmoittaa varausta tehtäessä. Karttakoordinaatti (esim. D20) kertoo mökin sijainnin kartasta

Mökkivaraukset ja tiedustelut:
Saimaatours, Kirkkokatu 10, 53100 Lappeenranta
Puh. 05 411 7722 tai sähköposti: saimaatours@saimaatours.fi

Kesällä vähimmäisvuokra-aika on yksi viikko ( lauantaista lauantaihin ), ellei toisin ole mainittu.
Hinnat ovat mökkikohtaisia viikkohintoja.

Pohjapiirrosten merkkien selitykset:

1 = Olohuone

2 = Makuuhuone

3 = Pukuhuone

4 = Eteinen

K = Keittiö

W = Pesuhuone

Sa = Sauna

T = Kuisti

   
Ylös